Menu

Det enkle er ofte det beste

Er det ikke rart at mange av de personene som vi ofte følger i stilspørsmål har en så enkel og grei smak?

Vi tror gjerne at folk med god smak alltid kjøper merkevarer, for eksempel. Men da glemmer vi jo den trenden som vi så fra Japan på 1990-tallet – der flere kjeder laget enkle, men veldesignete produkter helt uten merke.

Det samme ser vi i dag når det gjelder interiør.

Flere og flere formbevisste mennesker velger produkter uten store merkenavn, og dermed uten de heftige prislappene som ofte følger med på kjøpet.

Ta dette med bokhyller, for eksempel.

Bokhyller og andre møbler

For det er jo slett ikke nødvendig å investere mye i dette. De fleste som er glade i bøker klarer seg fint med helt vanlige, hvite bokhyller. Ja, mange foretrekker faktisk å be en lokal snekker om å slå opp noen planker helt enkelt i løpet av et par timer. Så handler resten bare om å gi treverket et par strøk god maling, og det som kunne kostet flere hundre kroner meteren i en møbelbutikk er blitt satt opp for godt under halvparten.

En nettbutikk som www.traevarer.no er et godt eksempel på denne trenden. For her finner du mange praktiske og flotte (men enkle) møbler og oppbevaringsløsninger for hjem og kontor. Enkel design som faktisk er en fryd å se på, og en herlig overraskelse for lommeboken.

En trenger ikke avanserte løsninger på alt, og om en ikke er fremmed for å kunne legge på litt lakk eller maling selv så kan en finne svært mange flotte møbler her.

Sko og klær

Sko og klær er et kapittel for seg selv. For her er det jo som kjent få grenser for hva visse merker kan ta seg betalt. Men om en tenker mer generisk er det fryktelig mange muligheter. Ja, selv de store merkene har mange flotte, mer «casual» modeller som passer godt til de fleste anledninger.

Tenk bare litt på de berømte Converse-skoene, for eksempel. Dette var i USA nærmest litt sub-par sko, men de ble design-ikoner. Og i dag er det fullt mulig å kle seg i Converse og samtidig passe inn i de mest fasjonable lokaler.

Dersom du trenger litt god inspirasjon på hvordan rimelige fritidssko kan benyttes på denne måten kan du bare stikke inn på www.skoringen.no.

Bukser og klær

Et annet ikonisk eksempel er de såkalte Chinos-buksene. Chinos er egentlig navnet på et spesielt bomullsprodukt. Men noen fant på å lage en bestemt type bukser med dette stoffet, og nå er det et godt eksempel på generisk-chic.

Det skal faktisk ikke mer til enn et par Chinos-bukser, noen Converse-sko og kanskje en vanlig, umerket hvit T-skjorte (enda et plagg som ikke er dyrt, men som har stor stilverdi), og du vil passe inn selv på de dyreste restauranter. Det eneste du kanskje kan innvilge deg av merkevarer er et par dyre solbriller, og dermed er du klar for enhver anledning.

Det enkle er ofte det beste.