Menu

Hva er budskapet ditt og tar du det med hjem?

Design handler ofte om å fortelle et budskap på en litt intrikat måte. Kanskje med en logo eller et bumerke. Men også med en skrifttype og hvordan man har det hjemme. Det er ikke lett å finne fram i jungelen av de mange måtene å markedsføre seg på. I bunn og grunn koker alt ned til noen helt generelle prinsipper, nemlig høy kvalitet, tilgjengelighet og masse hardt arbeid.

Hva er budskapet ditt, og lever du det fullt ut? Tar du for eksempel med deg designet hjem og legger det på gule tepper, fyller det med kontrast eller kondenserte skrifttyper? Vet du ikke engang hva sans serif er eller hvordan du skal bli grafisk designer? Det kan hjelpe å ha en helhet som du tar med videre.

Se seg ut målet

Et sted å starte er jo med det man liker å holde på med. Kanskje er det design, å bake boller eller løpe 100 kilometer. Uansett hva det er, må arbeidet ditt starte med en idé og ikke minst en motivasjon. Men det trenger ikke gjøre det. Det kan hende du liker tanken på å være gründer helt alene. Hvorfor ikke legge gule tepper på gulvene for å minne deg på at de er visuelle post-it lapper! Gult er også symbolet for gullet, kongen og rikdommen. Start med å være beredt.

Gjør det som trengs for å bli klar

Det kan hende du må ta utdanning som gir deg kompetanse. Men problemet er at du ikke har penger. Vel, da må du først finne deg en jobb. Kanskje en jobb du ikke liker engang. Men, den gir deg penger som du kan bruke på utdanningen. Kanskje du må spare, men du ser målet i sikte. De gule teppene minner deg stadig på tingene du skal gjøre. Post-it, sett av til sparing, minimer utgiftene, tren, lev, vær lykkelig.

Skaff deg nettverket

Samtidig kan du få den beste gaven av oss her. Det å skaffe seg nettverk koster ikke noe annet enn tid. Vis interesse, noter ned navn, tilby deg å hjelpe, ta kontakt. De gule teppene kan være irriterende, men de minner deg alltid på målet du har i siktet. Når du både har utdanning og et nettverk, begynner ballen så smått å rulle. Det er nå tiden er din. Du står på toppen av verden og har din gylne sjanse.

Lever produkt eller tjeneste som er deg selv

For når du leverer på et så høyt nivå at alle vil ha det, skjønner folk det. Du trenger ikke fortelle dem det engang. Det går av seg selv, og så ruller ballen fortere og fortere. Man må ha full kontroll. Gule tepper eller ei, de gjør nytten. De skal være med deg hele livet. De var med på å skaffe deg tunnelsyn i kaoset. Men nå er du fri.