Menu

Armbåndsuret – Mer enn bare en klokke

Helt siden 1920-tallet har armbåndsuret vært en populær gjenstand for å kunne følge med på tiden. I løpet av det siste århundret har flere klokkeprodusenter dukket opp, noen mer eksklusive enn andre. Et armbåndsur kan gi et innblikk i din stil og velstand. Med andre ord en smakebit på hvem du er.

Det hele begynte under 1. verdenskrig
Ideen om armbåndsuret oppstod under den 1. verdenskrigen. På denne tiden var det vanlig å bruke lommeur, men soldatene syntes disse var upraktiske å bruke i felt. Dermed begynte de å binde lommeurene fast til håndleddet med lærreimer, og de første armbåndsurene så dagens lys. I mellomkrigstiden kom det første opptrekkbare armbåndsuret og dominerte frem til kvartsklokken ble introdusert noen år senere. Gjennom tiden har teknologien gjort armbåndsur stadig mer nøyaktige og pålitelige. Prinsippet om å feste et urverk rundt håndleddet har allikevel holdt seg uforandret helt frem til i dag.

Et armbåndsur handler ikke lenger bare om tid
Det er nå en god stund siden 1. verdenskrig da armbåndsuret ble brukt til å synkronisere angrep. I dag holder folk seg synkroniserte ved hjelp av klokka på mobiltelefonen. Allikevel er armbåndsur mer populære nå enn noen gang før. Primærfunksjonen har selvfølgelig endret seg, fra tidskontroll til det estetiske. Et eksklusivt armbåndsur kan ha samme funksjon som det vakreste smykke. Det skaper et inntrykk av velstand og eleganse. Spesielt menn kan dra nytte av dette, da det ofte sies at klokker er det eneste smykke en mann bør bære.

Kvalitetsur stiger i verdi med tiden
En stor fordel med armbåndsur er at de er gode investeringsobjekter. Tar du godt vare på dem vil de ofte kunne stige i verdi. Da snakker vi selvfølgelig om armbåndsur av høy kvalitet fra kjente produsenter. Nettet er fullt av steder hvor man kan få tak i slike klokker. Noen ganger virker tilbudene for gode til å være sanne, og ofte er det slik. Heldigvis finnes det pålitelige virksomheter som selger kvalitetsur på nett. Uniwatches er et slik sted. kjøp klokker til damer online her neste gang du vil overraske din kjære.

Armbåndsur som statussymbol
Du kan ha skreddersydd dress, nypussede sko og det råeste slipset, men kronen på verket vil allikevel være uret på håndleddet. Vi ser dem ofte på TV, presidenter som Putin, Obama og andre høytstående mennesker. Alltid fresh i klesstilen der makt og innflytelse bare oser frem hvorhen de viser seg i offentligheten. Ofte er de glade i armbåndsur – armbåndsur av den dyre og luksuriøse typen. På denne måten får de fremhevet sin status og posisjon i samfunnet på en diskré, men elegant måte.

Bær armbåndsuret med stolthet
Et armbåndsur skal bæres med stolthet. Hvis du ønsker å vise deg frem med en vakker klokke på armen, skal ingen kunne forhindre deg i å gjøre det. Der janteloven slutter, overtar din sterke personlighet. Det handler ikke om å skaffe seg status ved hjelp av en klokke. Klokka skal gjenspeile hvem du er. Når dine barn en gang arver armbåndsuret ditt, sitter de igjen med noe mer enn bare en klokke. Det vil være et symbol på din historie og hvem du var.

Kjøp en ny klokke nå!
Et armbåndsur er så mye mer enn bare en klokke. Ta en titt på det store utvalget og finn det som passer best til deg. Her er noe for alle og enhver. Du kan velge mellom klassiske og moderne armbåndsur, i alle prisklasser, fra kjente produsenter.