Menu

En gulvlampe til begjær

Går det an å begjære en gulvlampe? Ja, om den er en gjennomdesignet lampe, så.

En lampe er ikke bare «en lampe». For det finnes faktisk mange, og store forskjeller. Det er ikke sikkert du er så mye inne på dette med design – og kanskje spesielt ikke lampedesign. Så la oss ta dette skritt for skritt. For virkelig å sette pris på god lampedesign skal en gjennom en viss tankeprosess.

Hvorfor betale dyrt for en lampe?

For det første er det nok mange som vil tenke: Hvorfor betale dyrt for en lampe? Og det er et logisk spørsmål. Spesielt når vi tenker på det at en lampe tegnet av en anerkjent formgiver kan koste alt fra et par tusen kroner og oppover. Mens en «vanlig» kinesiskprodusert lampe kanskje bare koster et par hundrelapper.

Men så var det dette med design, da.

En designlampe trenger for øvrig ikke være tegnet og utformet av en kjent designer, men den karakteriseres av gode løsninger som også ser vakre ut. Alle industriprodukter er jo også designet, så forskjellen handler rett og slett om gode løsninger og flotte linker.

Og det er her vi kommer inn på de gode designlampenes fortrinn.

Et blikkfang for rommet

For en god lampe tegnet av en dyktig designer kan bli et blikkfang for rommet. Spesielt gulvlamper, som jo ofte kan skape flotte linjer som strekker seg ut over rommet. Om du husker et par år tilbake ser du sikkert for deg den lampetrenden som handlet om at gulvlampene skulle ha overdrevet store lampeskjermer.

Dette var en trend, som så mye annet, men den viste oss i hvert fall hvor mange muligheter som finnes med god design.

Og en ting er sikkert: De som investerte i slike store gulvlamper fikk mye valuta for pengene i form av flotte rom med blikkfang. Rom som gjester nok husket på, og kommenterte, lenge etter at de hadde vært der. Sånn sett ser vi at en lampe kan være et møbel på linje med gode lenestoler eller sofaer. Ja, faktisk kan det være vel så bra å investere i en fin designlampe da det visuelle blikkfanget og wow-faktoren kanskje til og med kan være vesentlig høyere enn ved et vanlig møbel.

Invester i gode gulvlamper

Dersom du er interessert i en god design for hjemmet ditt, eller for din bedrift, skal du derfor tenke lamper. Glem alt det du trodde du visste om lamper. Tenk nytt, og åpne opp lommeboken. I tillegg til å ha et produkt som lyser opp vil du – om du investerer i en flott designlampe – ha forvandlet rommet til noe mer enn bare et vanlig rom. Du kan bli inspirert her, for Lampemesteren er faktisk en ener på området.

Denne nettbutikken har alt det du trenger av lamper. Og det fine er at finner mange flotte designlamper til en vesentlig lavere pris enn i mange vanlige butikker.

La deg inspirere av de mange gulvlamper som finnes, og forvandle dine rom ved hjelp av enkle grep.