Menu

Hagen din

Forfatteren Margot Sandsmark sa en gang at “Kunsten er å dyrke sin egen hage, selv om naboen din har bedre jord”. Uansett hva slags utgangspunkt du har er det fullt mulig å ordne seg en vakker hage. Hagen din er tross alt det første man ser når man kommer til huset ditt. Men hagen din er også en levende ting som alltid forandrer seg, så derfor må den også vedlikeholdes oftere enn resten av huset ditt. Det kan kanskje virke litt skummelt å sette i gang, men det er enklere enn de fleste tror.

Alt som spirer og grorMother And Daughter Planting Flowers Together.

Før du setter i gang kan det ikke skade å notere seg noen gode hagetips. Mette Stensholt Schau fra Larvik leder programmet Grønn Glede på NRK, og med sin lange erfaring vet hun godt hva hun driver med. Ifølge henne er en av de viktigste tingene å sette seg inn i hvilke behov de forskjellige plantene har. Mens noen planter trenger mye sol eller vann er det andre som trenger mer skygge og tørrere jord. Sørg også for å gjødsle skikkelig. Gjødsler du vil både det ene og det andre gro – så pass på å luke jevnlig – men det er absolutt verdt det.

Path in gardenMøblene i hagen

Når du har kontroll på hva som lever og ikke lever i hagen din er det på tide å velge riktige hagemøbler. En ordentlig hage bør være som et av rommene i huset ditt, og da er det også viktig med gode sitteplasser og bord. En godt møblert hage er hyggelig uansett hvilken årstid det er eller hvor mange som deler den. Men spesielt når en familie skal samles er det ingenting som slår en perfekt sommerdag rundt hagebordet, hvor kjøttet freser på grillen mens de minste leker i gresset. En velstelt og velutstyrt hage er en investering for fremtiden.