Menu

Derfor er skandinavisk design så populært

Ute i verden, og her hjemme, har skandinavisk design vært ettertraktet i en årrekke. Skandinavisk design er kjennetegnet ved sin minimalistiske stil, som kombinerer funksjonalitet med estetikk. En stil som har blitt bearbeidet gjennom hundre år, og en reise gjennom endringer i sosiale, politiske og økonomiske forhold.

Skandinavisk design i særklasse
På begynnelsen av forrige århundre ble skandinaviske designere påvirket av verden rundt seg, men begynte med sin egen stil på grunn av en begrenset tilgang til råvarer. De kombinerte det beste av to verdener. På linje med den rådende sosialdemokratiske vinden som blåste over Skandinavia på den tiden, skulle alt være tilgjengelig for alle. Det var nesten forventet, at du skulle nyte arbeidet ditt og ideen om at fine ting kunne berike menneskers liv, var et viktig prinsnipp, som skulle legge grunnstenen for skandinavisk design som vi kjenner det i dag.

Klokker, klær og design
Skandinavisk design har tradisjonelt hatt et fokus på møbler og nyttegjenstander til bruk i hus og hjem, men det er i nyere tid kommet mange andre spennende produkter. I Norge og Danmark spesielt har det sprunget ut mange motedesignere innen klær og klokker . Vi kjenner godt til designerklær som Moods Of Norway, Ilse Jacobsen. Men er desverrre kanskje ikke like godt kjent med andre typer design fra våre kanter. Slik som for eksempel klokker fra Danish Design, VUDD og Bravur, som alle har et stort utvalg av klokker online.

Sofaer og design
Det er en sofa i omtrent alle hjem og den er et viktig samlingspunkt for familie, venner, kollegaer og for en selv. Er det noe som kan kalles skandinavisk design så må det være sofaen. Du kan finne sofaer i elegant og minimalistisk design i alle de nordiske landene. Er du ute etter sofaer som har et skandinavisk preg, og er laget i robuste materialer, bør du absolutt velge skandinavisk design. Er du ute etter en nettside som har et godt utvalg, kan du kjøpe sofa her.

Lamper og design
Lamper har også vært en populær eksportvare fra de skandinaviske landene. Og da spesielt IKEA og utvalgte danske designere som Poul Henningsen. Sistnevnte er kanskje kongen av lamper i Skandinavia og speiselt hvis man snakker om design. De innovative lampene henger eller står i hjem verden over og viser hvor allsidig skandinavisk design kan være. Poul Henningsen var en arkitekt som var besatt av lys og belysning. Lampene er kjennetegnet ved den minimalistiske stilen på sokkelen, men selve lampeskjermen er preget av myke og markante linjer. Skandinavisk design i toppklasse!

Kjøp skandinavisk design
Skandinavisk design har preget hjemmene våre i generasjoner og vil fortsette med det. Vi er flinke til å kjøpe designvarer på tvers av landegrenser her i Skandinavia. Du behøver ikke å reise så langt for å få tak i siste nytt eller vintage design. Nå er det blitt veldig enkelt å kjøpe skandinavisk design online og du får enkelt levert produktene til døren. Skandinavisk design er funksjonelt, elegant, minimalistisk og tilpasset skandinaviske forhold. Kjøper du skandinavisk design er du garantert god kvalitet til en konkurransedyktig pris.

Design i verdensklasse
Skandinavisk design er i verdensklasse. Ettertraktet verden over og spalteplassen øker. Det er en eksplosiv interesse verden over for designervarer fra de nordiske egne, og det er ikke uten grunn. Kjøper du skandinavisk design får du unike produkter laget med omhu!