Menu

Hvordan starte sin egen grafisk design-bedrift?

Kanskje det er på tide å bare hoppe i det og start din egen grafisk design-bedrift? Men hvordan gjør du det, lurer du kanskje på. I denne artikkelen får du svar på hvordan du kan starte din bedrift på beste mulig måte!

Ta kontakt med folk du kjenner

Det du kan gjøre er å ta kontakt med folk du kjenner via sosiale medier eller via andre typer kontaktformer. Det er helt opp til deg. Du vil bli overrasket over hvor mange mennesker som faktisk trenger grafisk design til sine produkter og hjemmesider. Når du gjør jobber for venner og bekjente vil ordet spre seg og du vil enkelt kunne få gratis reklame. Det å hjelpe venner og bekjente (kanskje til og med til en billigere pris) gjør også at du kan bygge din portefølje som vil føre til at du får enda flere oppdrag. Det er rett og slett en vinn-vinn-situasjon.

Visste du forresten at de deler ut Gullruten for beste grafiske design? Det synes vi er ganske så kult!

Ta opp et lån

Det kan godt være at du trenger en del utstyr når du først skal starte opp, men det vi anbefaler deg å gjøre da er å se hva slags støtte du kan få fra lokale organisasjoner. Deretter kan du låne resten med lån uten kredittsjekk, det er topp! Du vil kunne få lånt penger til det du trenger, og det blir enkelt å komme i gang. Kanskje du vil låne penger til utstyr eller kanskje du vil låne penger for å kjøpe/leie lokale? Det som er så utrolig praktisk med lån, er at du ikke trenger å vite nøyaktig hva pengene skal gå til! Det kan også være lurt å lage et budsjett, slik at du vet hvor pengene går og hvor pengene kommer inn.

Ta videreutdanning

Kanskje du bare har jobbet som grafisk designer uten å utdanne deg? Vi anbefaler at du også tar en utdannelse som kan hjelpe deg på veien til å bli en sertifisert grafisk designer. Det er jo selvsagt også mulig å ta kurs i forskjellige retninger innenfor grafisk design. Kanskje du ender opp med å ta noen år i utlandet eller kanskje du får praksisplass et sted du alltid har drømt om å jobbe?

Vi anbefaler at du begynner før heller enn siden med å oppfylle drømmen din om å bli grafisk designer. Det er veldig lurt å opparbeide seg et nettverk tidlig, slik at du har kunder og potensielle kunder og forholde deg til. Det viktigste du kan gjøre er å skaffe deg et lån, slik at du kan investere i det utstyret du faktisk vil ha og faktisk trenger. Det gjør at du kan følge drømmen din på den aller beste måten, nemlig den måten du ønsker det på!

Vi ønsker deg lykke til på reisen og vi håper du får det akkurat slik du ønsker deg!