Menu

Slik lager du et supert hjemmekontor

Flere og flere av oss kan jobbe mer hjemme. Sørg bare for å ha et godt utrustet hjemmekontor.

Mange misunner mennesker som jobber hjemmefra, men faktum er at stadig flere av oss får muligheten til nettopp dette. I de fleste tilfellene dreier det seg kanskje ikke om fulltids hjemmejobbing. Men kanskje det at en bruker noen timer her og der, eller kanskje opptil flere dager, på å få unnagjort enkelte oppgaver som en strengt tatt ikke trenger å sitte på jobben for å gjøre ferdig.

Hjemmejobbing på fremmarsj

Med høye hastigheter på internett, og en rekke nye apper og tjenester, er jo hjemmejobbing også mer og mer praktisk. Det er ikke mange år siden «videokonferanser» var en avansert affære. I dag fikser en alt med en vanlig app.

Mange bedrifter ser fordelene ved å la ansatte jobbe mer hjemme. For det første kan det minske problemer med stress og utbrenthet, samt øke den generelle trivselen. Dette har selvsagt direkte konsekvenser for bunnlinjen, for tenk litt på hva det koster en bedrift å ha en person sykemeldt. En ting er at mister en person som kanskje ikke kan erstattes, en annen ting er at det blir økte kostnader til å skaffe erstattere.

Dersom en kan være litt i forkant, og tilby hjemmejobbing noen timer, eller kanskje også dager, per uke – kan en unngå mye krøll senere.

Godt utstyr

Du kan tenke på dette allerede nå, ved å innrede et perfekt hjemmekontor. Skaff deg et godt arbeidsbord, en god stol og legg selvsagt opp en rask internettlinje. Du finner det meste av det du trenger til hjemmekontoret hos nettbutikken Lyreco, og du kan klikke her for mer informasjon.

Glem ikke at det kanskje kan være lurt å ta kontakt med en elektriker for å sette opp nye strømuttak og stikkontakter dersom rommet ikke er optimalisert for dette.

Ny datamaskin

Ikke undervurder det at du nok trenger en virkelig god og rask datamaskin. Det er slett ikke sikkert at laptopen din vil klare jobben, og uansett er det bedre å jobbe med en større skjerm og en sterkere maskin. Det er ofte like viktig å ha godt med RAM som det å ha en god prosessor. Mange kontorprogrammer krever sterkt minne.

Sjekk www.dukapc.com for å finne en datamaskin som passer. Dette er et ungt selskap som leverer alt innen data, fra laptop og desktop til nettbrett.

Ny giv med nytt hjemmekontor

Om du satser nå og innreder et komplett hjemmekontor vil det bli mye enklere å argumentere for at du bør kunne jobbe mer hjemme framover. Og dersom du er selvstendig næringsdrivende, vet du selvsagt allerede hvor viktig det er å ha hjemmekontorutstyret i orden.

Uansett hva du gjør er det nok mulig å jobbe mer hjemme. Det vil kunne redusere stress med transport til og fra arbeid, og dersom du finner at du liker det kan det jo også tenkes at du i framtiden vil prøve å jobbe hjemme på fulltid. Begynn prosessen i dag.