Menu

Den lille sorte

Den lille sorte, eller «the little black dress» (LBD) som den også kalles, er et av de mest klassiske eksemplene på enkel design og stil.

En klassiker fra 1920-tallet

Den lille sorte kjolen er en sort kjole til selskapsbruk, som regel i et enkelt snitt og gjerne ganske kort. Ofte gir man Coco Chanel æren for den lille sorte, da det var hennes klassiske design på 1920-tallet som var først ute med denne typen kjoler. Det spesielle med den lille sorte er at den er ment å skulle kunne brukes til veldig mye forskjellig, den skal være holdbar, og tilgjengelig for alle. Sort er en farge som gjør at de aller fleste vil ta seg bra ut, og med enkle snitt kan veldig mange kroppsfasonger også finne en kjole som passer.

Veldig mange muligheter for styling

Med et slikt enkelt og klassiskt utgangspunkt har man nesten uendelig med muligheter i forhold til videre styling. Den samme lille sorte kjolen kan dresses opp med perler, diamanter eller gullsmykker, men kan også gjøres om til en funky partykjole med tilbehør i knallfarger og et par sko helt utenom det vanlige. Dette er bakgrunnen for at det sies at enhver kvinne bør eie minst én slik liten sort kjole, da den kan brukes på så utrolig mange ulike måter.

Passer til ulike sammenhenger

En annen fordel med kjoler av denne typen er at de ofte kan brukes både til selskap og til vanlig. Er man for eksempel på jobb kan den lille sorte enkelt pares med et par fornuftige sko, et godt skjerf og kanskje en klokke. Til fest senere på kvelden kan man derimot enkelt bytte ut skoene med et par heftige stiletter og kjøre på med både smykker og øredobber for å gjøre om til et skikkelig festantrekk.

Aller helst skal den lille sorte ikke følge noen moderne trend, men være så enkel og klassisk at man ikke skal kunne se når den ble kjøpt. Den lille sorte fra 1960 kan se helt lik ut som den lille sorte fra i dag. Når det kommer til kvalitet, er dette et plagg det er verdt å bruke litt ekstra penger på, da man kan få utrolig mye ut av det.