Menu

Skodesign og mote

Som med absolutt alle andre plagg blir også sko påvirket av trender og moter. Sko som var populære for 50 år siden kan være helt i vinden i dag, mens sko som var populære for 3 år siden kan være helt ute av motebildet nå.

Stiler går og kommer tilbake

Når det kommer til skomote ser vi også gjerne en slags runddans, noe som for så vidt også skjer innenfor resten av motebransen også. Stiler og trender fra tidligere tider kommer tilbake igjen med jevne mellomrom, og dette ser vi kanskje spesielt med 60- og 70-tallet. Her får vi ofte små, korte utbrudd hvor det gjerne er spesielle trender fra disse tiårene som kommer tilbake. Når det kommer til eldre mote, som for eksempel 20-talls Charleston eller 50-tallets husmor-look er dette noe som kanskje ikke kommer like ofte, eller i like stor grad, men det finnes mange som vier mye tid til å kle seg spesifikt etter trender fra disse æraene.

Bruksområdet for joggesko er i endring

Alt dette gjelder selvsagt også for sko. Selv noe så tilsynelatende enkelt som joggesko er i stadig endring. Nå ser kanskje stripene på Adidasskoene like ut som de alltid har gjort, og Converse-skoene har fortsatt samme generelle stil, men det som endrer seg i slike tilfeller er gjerne fargevalg og mønster. Når det kommer til andre merker, som for eksempel Reebok sko har det vært en stor endring i stil siden de populære aerobics-skoene kom på markedet på 80-tallet. Det finnes nå mye mer å velge mellom, både i forhold til utforming, farger og andre designelementer. Ikke minst har joggeskoen gått fra å være et rent treningsverktøy til å bli en sko man gjerne setter sammen med dagligdagse antrekk, helt uavhengig av trening.

Det er selvsagt også blitt mye enklere å følge med på hva som skjer med de ulike trendene i motebildet, og med massevis av flotte klær og sko tilgjengelige på nett er det heller ikke vanskelig å velge seg ut det man ønsker å følge og få klærne eller skoene tilsendt rett hjem i postkassen. Enklere enn noen gang å være moteslave med andre ord!