Menu

Kjøkkenet – fylt av tekniske vidundere

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

De fleste av oss tar kanskje for gitt all den fantastiske teknologien vi omgir oss med hver dag. Om en person fra bare et par generasjoner tilbake kom gående inn på et moderne utstyrt kjøkken i 2017 ville han eller hun nærmest følt seg som på et romskip.

Hvordan var det før?
Kjøleskapet vårt er helt essensielt. Bare se hvor fort maten din blir dårlig om du mister strømmen. Men før kjøleskapet og fryseren fantes måtte man holde maten kald på andre måter. Isdrift var derfor en viktig jobb – man skar løs blokker av frossent ferskvann man kunne legge mat på for å holde det kaldt. Og syntes du det tar lang tid å lage middag? Før elektriske ovner tok det mye lengre tid og var du tom for ved hadde du et stort problem.

Aldri vært enklere
Heldigvis er det enklere enn noen gang å utstyre både kjøkkenet vårt og resten av huset akkurat som vi vil ha det. Ikke bare er utstyret enkelt å bruke, men det å skaffe seg det er like lett. Er du på utkikk etter noe nytt til hjemmet? se på Nettoline.no for både hyggelige priser og et godt utvalg til kjøkken, bad og garderobe. Det er tross alt lettest å ta valg om hjemmet sitt fra sin egen sofa i ro og fred.

Det viktigste rommet?
En hyggelig stue og et praktisk bad er viktig for et fint og moderne hjem. Og har du en hage så klikk her for å finne rimelige og stilige hagemøbler. Men et godt utstyrt kjøkken er allikevel noe av det viktigste. Det er her alle måltidene blir til, og også her de fleste av dem nytes. Kjøkkenet samler familien som ingen andre rom. Har du ikke en skjerm å se på blir du “tvunget” til å både holde både øyekontakt og en samtale.

Hva vil fremtiden by på?
Uansett hvor langt kjøkkenet vårt har kommet i utviklingen er det på langt nær ferdig. Norske Lisa Frodadottir Låstad har kommet opp med ideen EasyStir – en automatisk rørepinne. Christopher Holm-Hansen har funnet opp en skje som forteller deg hvilke smaker som mangler i maten. Og Wenyao Cai fra Kina har kommet frem til kaffemaskinen Memory, som automatisk gir deg din favorittkaffe basert på fingeravtrykkene dine. Ingen av disse ideene er satt i produksjon ennå, men fremtiden ser lys ut for kjøkkenet.

Sett pris på det du har
For foreldrene, besteforeldrene og oldeforeldrene våre så hverdagen helt annerledes ut. Ikke bare på kjøkkenet og ikke bare i hjemmet, men i samfunnet generelt. Bare ved å sammenligne teknologien nå med teknologien på 80- eller 90-tallet kan vi se at ting skjer fort. Men selv om vi omringes av mer og mer luksus er de viktig å ikke bli late og sløve. Nyt godt av alle godene vi får, men husk også på å sette pris på hvor privilegerte vi alle er.

Mulighetene er uendelige
Antageligvis vil det skje mye mer i løpet av de neste 50 årene enn det har gjort de siste 50 årene på teknologifronten. Derfor kan det lønne seg å holde seg oppdatert. Finn ut hva akkurat du trenger for å gjøre livet ditt enklere!