Menu

Slik fornyer du hele hjemmet med enkle grep

Vi er et oppussingsivrig folkeslag. Hvert år bruker vi milliarder på maling, listverk, sparkel og parkett. Det har nok noe å gjøre med at vi, i motsetning til mange andre land, bruker hjemmet vårt mye. Halve året sitter vi innendørs på grunn av været, og resten av tiden bruker vi gjerne på hagestell.

Og det er ikke noe galt i det! Tvert imot. Hjemmet er vår base og samlingspunkt, og dermed er det også ekstra viktig at vi trives. Så der har vi det altså; oppussing, pynt og fornyelse.

På tide å kvitte seg med det bestående?

Men kanskje er vi nordmenn litt for tradisjonelle også, for undersøkelser viser at det vi liker aller best å pusse opp er det bestående. Kort fortalt pusser vi opp det som finnes, men vi river ingen vegger. Det er litt synd, for ved å våge litt større og nytenkende endringer kan hele hjemmet bli noe nytt og spennende! Og det er slett ikke forbeholdt villaeiere.

Oppussing koster, men det kan faktisk være penger å spare på å gjøre større inngrep fremfor mange små. Og det er absolutt lov å tenke nytt og spennende når det gjelder finansiering også. For eksempel kan det fort bli lønnsomt å prøve seg på en av storgevinstene på nett, og en smart snarvei er bruk av bet365 bonuskode. Enten du kjenner til nettspill fra før eller ikke, denne koden krever bare et tasteklikk, og kan gi deg en riktig flying start i jakten på gevinst.

Unn deg selv en overraskelse

Du skal altså ikke være redd for å tenke i store bilder når det gjelder fornying av hjemmet. Kanskje er den gamle kjøkkenløsningen først og fremst en vanesak, og ikke særlig praktisk? Hva om du slår ned en skillevegg og forlenger en benkeplate? Skifter det gamle vinduet og setter inn et bredere? Vipps, så kan du ha skapt en helt ny løsning i stedet for bare å flikke på de gamle.

Se med nye øyne

Prøv å ta med deg denne tenkningen gjennom rom etter rom; trenger du virkelig hele den rekken med klesskap på soverommet, eller kan du fjerne noe og få inn en spennende interiørdetalj i stedet?

Hvor mye bruker du egentlig det gamle badekaret, fordobles ikke baderommet hvis du hiver det ut og setter inn et moderne dusjhjørne?

Ta gjerne med deg dine beste idéer til en fagmann og få et proft innspill – så er du i gang før du vet ordet av det.