Menu

Grafisk design på 1-2-3

Grafisk design er en viktig del av hverdagen, selv om du kanskje ikke tenker over det. Det kan være alt fra et skilt på butikken eller en plakat på bussen, til en annonse i en nettavis eller forsiden på ditt favorittmagasin. Men hvordan kommer du egentlig i gang med grafisk design? Her er tre gode tips!

1. Lag et moodboard

Hvis du ikke helt vet hvor du skal starte, eller hvilket visuelt uttrykk du ønsker – kan det lønne seg å starte med å lage et moodboard. Du kan gjerne lage flere moodboards i ulike stiler før du bestemmer deg for hvilket du liker best. I moodboardene dine kan du inkludere fargepaletter, fonter og andre visuelle uttrykk – det er helt opp til deg. Dette er uansett et kjempebra hjelpemiddel, og det kan være med på å kickstarte den kreative prosessen.

Det er ikke kun for grafisk design det er lurt med et moodboard, det anbefales også av interiørdesignere med flere.

2. Lag en plan

Etter at du har bestemt deg for hvilket visuelt uttrykk du ønsker på ditt grafiske design, er det tid for å lage en plan. Denne planen bør inneholde hva slags materiale du trenger, og i hvilke formater. Avhengig av størrelsen på prosjektet ditt vil denne planen være stor eller liten, men uavhengig av størrelse bør du tenke godt igjennom de valgene du tar.

Noen som gjorde en kjempegod jobb på akkurat dette var Vy og Snøhetta i, men dette var også et prosjekt i millionklassen – og de fleste har ikke slike budsjetter å jobbe med. Du kan likevel la deg inspirere av slike fantastiske designjobber, noe jo denne er – uavhengig om du liker navnskiftet fra NSB til Vy eller ikke.

3. Lei inn en gratis designer som kan hjelpe deg

Det tredje steget, etter du har bestemt deg for stilen du ønsker deg og du har laget en god plan, bør være å hyre en grafisk designer. Det kan gjerne være en frilanser, eller du kan ta kontakt med et byrå som kan hjelpe deg. Igjen vil dette være avhengig av ditt budsjett. Har du veldig god tid, og det er snakk om en mindre produksjon, kan du også lære deg de mest normale design-programmene selv. Men det beste er selvsagt å få en profesjonell til å gjøre jobben for deg, da får du nemlig et mye bedre resultat til slutt. Det trenger heller ikke å bli veldig dyrt.

Ønsker du tilbehør til ditt nylagde grafiske materiale kan du for eksempel bestille dette i nettbutikken til BGA, eller du kan lete andre steder. Det kan være fint med rammer til plakater, eller album til bilder. Det er kun fantasien som setter grenser.